2025 წლის 22 იანვარს “საზოგადოება ბილიკის” ინიციატივით, პროექტის „სურსათის უვნებლობის, სანიტარიისა და ფიტოსანიტარიის სექტორის მხარდაჭერა საქართველოში ENPARD IV-ის ფარგლებში“ გაიმართა ტრენინგი გორის მე-8 საჯარო სკოლაში თემაზე: “5 გასაღების პრინციპი უვნებელი სურსათისთვის”.
შეხვედრისას მოსწავლეებმა მიიღეს ინფორმაცია თუ რა არის სურსათი, რა გზას გადის სურსათი ფერმიდან სუფრამდე და რა არის WHO 5 გასაღების პრინციპი უვნებელი სურსათისთვის:
პირველი გასაღები: დაიცავით სისუფთავე;
მეორე გასაღები : განაცალკევეთ უმი და მომზადებული საკვები;
მესამე გასაღები: საჭმლის მომზადებისას პროდუქტებმა უნდა გაიარონ სათანადო თერმული დამუშავება.
მეოთხე გასაღები: სურსათის შენახვის დროს დაიცავით უვნებელი ტემპერატურული რეჟიმი;
მეხუთე გასაღები: გამოიყენეთ უვნებელი წყალი და სასურსათო ნედლეული.
ტრენინგი აქტიურად წარიმართა, მონაწილეთა სრული ჩართულობით, შეხვედრის ბოლოს მოსწავლეებმა დაამზადებს პოსტერები 5 გასაღების პრინციპთან დაკავშირებით.
ტრენერი: ნინო ფსუტური.
მონაწილეთა რაოდენობა: 24.
ამ აქტივობას ახორციელებს ჩეხეთის რესპუბლიკის კარიტასი “საზოგადოება ბილიკთან” თანამშრომლობით, ჩეხეთის განვითარების სააგენტოს ეგიდით, ევროკავშირის მიერ დაფინანსებული პროექტის„სურსათის უვნებლობის, სანიტარიისა და ფიტოსანიტარიის სექტორის მხარდაჭერა საქართველოში ENPARD IV” ფარგლებში. პროექტი თანადაფინანსებულია შვედეთის საელჩოს, ჩეხეთის განვითარების სააგენტოსა (CzDA) და გაეროს სურსათისა და სოფლის მეურნეობის ორგანიზაციის (UN FAO) მიერ. პროექტს ახორციელებენ გაეროს სურსათის და სოფლის მეურნეობის ორგანიზაცია (UN FAO) და ჩეხეთის განვითარების სააგენტო (CzDA).