მინდვრიდან სუფრამდე

სურსათი მისი გადაადგილების ყველა საფეხურზე უვნებელი უნდა იყოს, დაწყებული მინდვრიდან, გაგრძელებული მისი გადამუშავებით, დისტრიბუციით, საცალო ვაჭრობით და დამთავრებული მოხმარებით.

ამიტომაც საჭიროა სურსათის უვნებლობის მოთხოვნები ყველა ეტაპზე იყოს დაცული, რაც ფერმერებისა და სხვა შესაბამისი მეწარმეების პასუხისმგებლობაა. ეს პროცესი სახელმწიფომ უნდა გააკონტროლოს და ამაზე, საბოლოოდ, თავად მომხმარებლებმა უნდა იზრუნონ.

თანამედროვე მსოფლიოში მიდგომა „მინდვრიდან სუფრამდე“ აღიარებულია, როგორც სურსათის უვნებლობის მთავარი პრინციპი.

მეტი გაინტერსებთ?

ეწვიეთ www.momxmarebeli.ge-ს და www.nfa.gov.ge-ს

#იცოდერასჭამ

პოსტი მომზადდა საქართველოს სტრატეგიული კვლევებისა და განვითარების ცენტრის (CSRDG) მიერ, ჩეხეთის განვითარების სააგენტოს (CzDA) მხარდაჭერით, ევროკავშირის მიერ დაფინანსებული პროექტით „სურსათის უვნებლობის, სანიტარიისა და ფიტოსანიტარიის სექტორის მხარდაჭერა საქართველოში ENPARD IV-ის ფარგლებში“. პროექტი თანადაფინანსებულია შვედეთის საელჩოს, ჩეხეთის განვითარების სააგენტოსა (CzDA) და გაეროს სურსათისა და სოფლის მეურნეობის ორგანიზაციის (UN FAO) მიერ. პროექტს ახორციელებენ გაეროს სურსათის და სოფლის მეურნეობის ორგანიზაცია (UN FAO) და ჩეხეთის განვითარების სააგენტო (CzDA).

გააზიარეთ პოსტი:

უახლესი ამბები

უახლესი ამბები
ლელუკა მინდიაშვილი

ვიქტორინა პარტნიორი სკოლების მოსწავლეებისთვის

ევროკავშირის მიერ მხარდაჭერილი პროექტის „სურსათის უვნებლობის, სანიტარიისა და ფიტოსანიტარიის სექტორის მხარდაჭერა საქართველოში ENPARD IV-ის ფარგლებში“ პარტნიორი სკოლების მოსწავლეების მონაწილეობით “საზოგადოება

მეტის ნახვა »
უახლესი ამბები
ლელუკა მინდიაშვილი

ტრენინგი

2025 წლის 27 და 29 იანვარს “საზოგადოება ბილიკის” ინიციატივით, პროექტის „სურსათის უვნებლობის, სანიტარიისა და ფიტოსანიტარიის სექტორის მხარდაჭერა საქართველოში ENPARD IV-ის

მეტის ნახვა »
უახლესი ამბები
ლელუკა მინდიაშვილი

ტრენინგი

2025 წლის 22 იანვარს “საზოგადოება ბილიკის” ინიციატივით, პროექტის „სურსათის უვნებლობის, სანიტარიისა და ფიტოსანიტარიის სექტორის მხარდაჭერა საქართველოში ENPARD IV-ის ფარგლებში“ გაიმართა

მეტის ნახვა »
Skip to content