სურსათი მისი გადაადგილების ყველა საფეხურზე უვნებელი უნდა იყოს, დაწყებული მინდვრიდან, გაგრძელებული მისი გადამუშავებით, დისტრიბუციით, საცალო ვაჭრობით და დამთავრებული მოხმარებით.
ამიტომაც საჭიროა სურსათის უვნებლობის მოთხოვნები ყველა ეტაპზე იყოს დაცული, რაც ფერმერებისა და სხვა შესაბამისი მეწარმეების პასუხისმგებლობაა. ეს პროცესი სახელმწიფომ უნდა გააკონტროლოს და ამაზე, საბოლოოდ, თავად მომხმარებლებმა უნდა იზრუნონ.
თანამედროვე მსოფლიოში მიდგომა „მინდვრიდან სუფრამდე“ აღიარებულია, როგორც სურსათის უვნებლობის მთავარი პრინციპი.
მეტი გაინტერსებთ?
ეწვიეთ www.momxmarebeli.ge-ს და www.nfa.gov.ge-ს
პოსტი მომზადდა საქართველოს სტრატეგიული კვლევებისა და განვითარების ცენტრის (CSRDG) მიერ, ჩეხეთის განვითარების სააგენტოს (CzDA) მხარდაჭერით, ევროკავშირის მიერ დაფინანსებული პროექტით „სურსათის უვნებლობის, სანიტარიისა და ფიტოსანიტარიის სექტორის მხარდაჭერა საქართველოში ENPARD IV-ის ფარგლებში“. პროექტი თანადაფინანსებულია შვედეთის საელჩოს, ჩეხეთის განვითარების სააგენტოსა (CzDA) და გაეროს სურსათისა და სოფლის მეურნეობის ორგანიზაციის (UN FAO) მიერ. პროექტს ახორციელებენ გაეროს სურსათის და სოფლის მეურნეობის ორგანიზაცია (UN FAO) და ჩეხეთის განვითარების სააგენტო (CzDA).